Nieuw naambordje bij voordeur

nieuw naambordje

Nieuw naambordje bij de voordeur.

Het is een beetje balen, maar het moet er nu toch echt van komen. Er moet een nieuw naambordje komen naast de voordeur.
Het bord dat er nu hangt heb ik zelf gemaakt van een soort dienblad, houten letters die ik zelf blauw heb geschilderd, mini bolletjes wol, led stripje voor het licht en een stukje plexiglas om het geheel mee regenproef te maken.
Het was een superleuk knutselwerk en ik heb er ook wel even plezier van gehad, maar ja.
Helaas kwam er toch vocht in, viel het plexiglas er vanaf, is het lelijk geworden en hebben de lampjes het begeven.
Het is dus echt heel hoog tijd voor een nieuw bord.

oud bord
Bij mij moet een idee voor een nieuw bord (of wat dan ook dat ik wil maken) altijd effe sudderen om te komen tot het beste resultaat. Nou ja, effe……… in dit geval is dat toch wel een paar maandjes geweest. Wat wil ik nu precies? Welke afbeelding en tekst moet erop? Van welk materiaal wil ik het? Moet het weer iets worden in 3D met licht erin of misschien toch een vlak reclamebord? Het valt niet mee om er een echt goed plaatje van te krijgen in mijn hoofd.

Ik kies toch maar voor een reclamebord waar het logo op moet komen. Ik begin in Paint te knutselen met de afbeelding van het logo, maar echt mooi is het niet. Nu vind ik het logo, zoals die ook op de webshop staat wel nog steeds mooi hoor, maar op visitekaartjes en dergelijke heb ik het met een donkerblauwe achtergrond en dat wil ik toch niet. Het is te donker, te overheersend om het aan de muur te hangen.

Hmmmmmm, wat dan?

Gewoon maar lekker fris wit en kleur in het logo in plaats van kleur in de achtergrond en de letters wit. Gelukkig heb ik een vriendin die voor haar werk veel met kleur en opmaak bezig is, altijd handig zo’n ervaringsdeskundige. Te meer omdat zij met het programma op haar computer heel snel wijzigingen kan doorvoeren van kleuren enzo. Ze vind het ook nog eens superleuk om mij met zo’n opdracht te helpen dus hebben we er beide plezier van ; D

Al snel komen we tot de conclusie dat de ‘echte’ bolletjes wol in het logo die de letters ‘oo’ vertegenwoordigen in woolshed, beter vervangen kunnen worden door getekende open bolletjes. Op zoek naar afbeeldingen dus…. Het kost even moeite, maar we hebben verschillende afbeeldingen gevonden. Bolletjes zonder naalden, bolletjes met breinaalden erin die naar links wijzen, hetzelfde maar dan breinaalden die naar rechts wijzen en zelfs één met een haaknaald. We maken verschillende voorbeelden.

Ook moet er iets bij opkomen waaruit blijkt dat het gaat om wol, katoen en andere handwerkbenodigdheden, want die link legden de mensen bij het oude bord niet. Handwerkmaterialen, ja, dat is de juiste term die erbij moet. Ik print de 5 voorbeelden uit en hang ze op de kast in de woonkamer. Zo zie ik ze regelmatig en kan ik kijken welke ik het beste vind.
(overigens hebben alle prints de kleuren van het eerste bord, maar op de een opf andere manier krijgen bord 2 t/m 4 bij het invoegen in het document ineens een fel groene en roze kleur)

Al snel gaan de 2 prints met de naar links wijzende naalden van de deur af. Het lijkt wel alsof je de naam niet lekker vloeiend kunt lezen, alsof je hapert, omdat de naalden tegen de leesrichting in wijzen.
Een uur later gaat ook de print zonder woldraadje onder de ‘Handwerkmaterialen’ door van de deur af en al snel wordt duidelijk dat ik bord nummer 3, met een lange draad vanaf de bol wol om ‘Handwerkmaterialen’ echt de leukste en het meest sprekende vind.
Gelukkig, daar ben ik uit.

Snel de opdracht voor het maken geplaatst bij Drukwerkdeal en binnen 3 dagen staat de pakketdienst bij mij voor de deur. Hoe snel is dat!

Toch stiekem wel een beetje spannend hoor om het pakket open te maken, wat als het toch nog tegenvalt?
Nou echt niet, het is prachtig en ziet er super gaaf en professioneel uit! Wat ben ik hier blij mee.

Ik ga gelijk met mijn man samen een buitenlamp scoren en zie daar, dezelfde middag nog hangt het bord met de lamp te pronken op de muur naast de voordeur. Wat een teamwork weer!

btr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *